Названо найпопулярніші зерносушарки серед малих та середніх фермерських господарств

27 грудня 2022 829 0
Cхема зерносушарок «ТАНДЕМ 1+1»
НОВИЙ ЕЛЕВАТОРCхема зерносушарок «ТАНДЕМ 1+1»
  • Обирати зерносушарку варто з погляду економії
  • Найпопулярніші серед фермерів зерносушарки з потужністю в 3000 тонно-відсотків на добу

Якісна зерносушарка дає можливість сушити власне зерно і надавати послуги клієнтам, тому вибирати обладнання треба з погляду максимальної економії у цьому процесі. Про це розповіли експерти компанії «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» в матеріалі «Як вибрати зерносушильний комплекс: покрокова інструкція» на Elevatorist.com.

Як зазначають експерти, вибір майбутньої зерносушарки починається із розрахунку необхідної потужності обладнання. Це можна зробити кількома способами.

«Один із варіантів — прикинути, скільки тонн зерна на годину чи на добу доведеться сушити. Але кращий спосіб — приблизно визначити, скільки тонно-відсотків потрібно буде зняти із зерна за добу, — тобто, тут вже враховується культура та приблизна вологість», — пояснили експерти.

Тонно-відсоток — це середня кількість зайвої вологи в одній тонні. Ця цифра множиться на кількість тонн, які треба висушити за 24 години, — від цього вже можна відштовхуватися.

«Але це не все: в гарячий сезон потрібно сушити максимальну кількість зерна, тому варто орієнтувати потужність майбутньої зерносушарки і на добову продуктивність сучасного комбайна — близько 300 т зерна кукурудзи за добу», — додали експерти.

Згідно з даними, серед малих та середніх фермерських господарств продуктивність зерносушарок в 3000 тонно-відсотків на добу найбільш затребувана, і є стандартом для зерносушильних комплексів «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР». Але невеликі господарства теж встановлюють зерносушарки з більшою потужністю.

«Ми радимо купувати обладнання із запасом продуктивності, бо росте врожайність, і вологість зерна щороку збільшується. Зерносушарка — це самостійний високорентабельний бізнес, і зайвих потужностей не буває. В період із середини літа і до середини зими завжди знайдуться сусіди, яким треба сушити зерно», — зазначив керівник ТОВ «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» Євген Романов.

Читайте також: Скільки втратить фермер на перезимівлі кукурудзи в полі — думки експертів

Експерт додав, що господарствам, які планують надавати послуги, треба провести маркетингові дослідження, і на основі цього обирати потужність обладнання. Також важливо знати середню вологість зерна в регіоні та приблизний обсяг врожаїв місцевих фермерів.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus