Реклама

Через проблеми із сушкою кукурудзи аграрії Полтавщини не збирають її з полів

28 грудня 2022 334 0
Через проблеми із сушкою кукурудзи аграрії Полтавщини не збирають її з полів
Depositphotos
  • На Полтавщині затримується збір кукурудзи
  • Обмолочено 61% врожаю
  • Причина — неможливість сушити зерно

Аграрії Полтавщини не мають змоги висушити кукурудзу, тому не збирають її з полів. Про це розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. 

За його словами, першою проблемою для аграріїв області є ринок збуту. Потрібно продати врожай, щоб забезпечити ресурс для наступної посівної та збору врожаю. Інша проблема полягає в його зборі. 

«У нас кукурудза стоїть, тому що немає змоги її висушити. На елеваторах немає електроенергії і на сушарках, тому тут питання залишається», — говорить Дмитро Лунін. 

Нагадаємо, чверть площ кукурудзи ще залишається не зібраною. Окремі господарства свідомо затримують збирання посівів кукурудзи з підвищеною вологістю зерна. Вони думають, що мінусова температура допоможе знизити вологість. Проте такий підхід є не зовсім виправданим.

Згідно з даними інтерактивної карти «Врожай онлайн 2022», станом на 22 грудня на Полтавщині збір кукурудзи проведено на 61% площ при врожайності 8,5 т/га. Загалом на звітну дату українські аграрії намолотили 20,2 млн т кукурудзи з площі 3,1 млн га (75%), при середній врожайності 6,42 т/га.

Читати за темою: Скільки втратить фермер на перезимівлі кукурудзи в полі — думки експертів 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама