В Україні буде спрощено процедуру переведення землі з одного типу до іншого

24 січня 2023 620 0
В Україні буде спрощено процедуру переведення землі з одного типу до іншого
Kurkul.com

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який дозволить полегшити процедуру переведення землі з одного типу до іншого в рамках ринку землі. Про це розповів заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма на Всесвітньому економічному форумі у Давосі під час дискусії в «Українському домі», пише interfax.

«Протягом максимум двох місяців заплановано ухвалити закон, уже зареєстрований у Верховній Раді, що дозволить «лише за одну електронну заяву перетворити землю із сільськогосподарської на промислову, щоб зробити цей процес дуже простим без жодних погоджень», — зазначив посадовець.

Він пояснив, що якщо власник хоче побудувати невеликий завод з виробництва м'яса, біопалива чи олії, йому потрібна ділянка промислового призначення, проте зараз процедура переведення землі з одного типу до іншого здійснюється дуже складно.

Також стало відомо, що Міжнародна фінансова корпорація (IFC) із Групи Світового банку продовжить підтримку українських агропромислових компаній навіть в умовах війни, але продовження земельної реформи полегшить таку підтримку та надасть доступ компаніям до іншого фінансування.

«Думаю, що настав час продовжити роботу над усіма указами, документами чи ще чимось, щоб закон працював», — заявив управляючий директор IFC Махтар Діоп.

Він додав, що IFC підписала консультативну угоду з Міністерством фінансів щодо державно-приватного партнерства.

Читайте також: Ціна на земельних торгах зростає у понад двічі

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р. 

Виконано за допомогою Disqus