На початку сезону добрива будуть у дефіциті — експерт

27 січня 2023 3107 0
На початку сезону добрива будуть у дефіциті — експерт
Kurkul.com

Сьогодні ніхто з дистриб’юторів не робить складських запасів добрив, бо це заморожування обігових коштів, військові ризики. Тому левова частка добрив зараз продається «з коліс». 

Про це розповів директор з розвитку регіональної мережі LNZ Group Дмитро Соломонюк у матеріалі «Чому аграріям варто вже зараз купувати добрива та що буде з ринком дистрибуції в Україні» на Latifundist.com.

З іншого боку, за його словами, імпорт добрив мізерний і на початок сезону добрива будуть у дефіциті, до того ж є ризик несвоєчасної поставки.

Тож Дмитро Соломонюк вважає, якщо в аграрія є кошти, добрива варто купувати зараз.

Як зазначається у матеріалі, цей сезон аграрії пережили на запасах минулого року, тому наслідки війни в економічному плані відчувають вже в новому році. 

«Щодо добрив, ринок пішов в піке. Клієнти не хотіли купувати добрива, які до того ж виросли в ціні. Аграрії розмірковували, що в ґрунті ще є певний запас добрив з минулих років, тому повинно вистачити. Але у 2023 році без добрив буде складно отримати бажані врожаї», — пояснив ситуація Дмитро Соломонюк.

Нагадаємо, аналітики агентства Fitch прогнозують, що цього року світові ціни на більшість мінеральних добрив будуть падати. Зокрема, вартість карбаміду очікується нижчою, ніж раніше. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р. 

Виконано за допомогою Disqus