На Сумщині засіють ще менше земель, ніж торік

13 лютого 2023 1250 0
На Сумщині засіють ще менше земель, ніж торік
Kurkul.com
  • З 1,2 млн га ріллі, яка є в обігу на Сумщині, під цьогорічний урожай буде використано до 1 млн га.
  • Якщо минулого року в умовах воєнного стану засіяли 93% полів, то нинішнього буде 83%.
  • Решта землі відійде у «пасив» через небезпеку сільськогосподарських робіт, брак необхідних для обробітку ресурсів тощо.

Про це говорили на апаратній нараді, присвяченій ходу зернозбиральної кампанії в області, у Сумській ВЦА, повідомляє golos.com.ua.

Як поінформувала під час наради очільниця  відділу агропромислового розвитку Шосткинської громади Марина Геремес, місцеві механізатори нині не виводять техніку  в поле, бо зерно у качанах вогке, а просушити його ніде: елеваторні комплекси через часті знеструмлення не працюють. Ситуація, схожа на шосткинську, характерна і для  інших громад Сумщини. 

За словами директора  департаменту агропромислового розвитку Сумської ОВА Олександра Маслака, станом на 10 лютого в області ще залишалося на полях  10%  кукурудзи. Весь час, починаючи з осені й буквально  по сьогодні, продовжувалось її збирання. Протягом торішнього сезону на Сумщині намолотили 2,5 млн т зерна,  але  поступово цей показник зріс до 3,5 млн т. Майже весь приріст валового збору при середній урожайності 8 т/га дала кукурудза. 

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus