На Житомирщині створюють кластер з вирощування конопель

14 лютого 2023 74 0
На Житомирщині створюють кластер з вирощування конопель
Kurkul.com

У Житомирській області заснували кластер із вирощування технічних конопель Ma’rijanni Hemp Indaustrial Park.

Про це повідомив колишній мер Глухова та власник бренду здорового харчування «Десналенд» Мішель Терещенко.

«Сьогодні, 13 лютого 2023 р., в кабінеті голови військової администрацii Житомирської області, засновано найбільшу в Європі плантацію промислових конопель!», — написав він на своїй сторінці у FaceBook.

Йдеться про перетворення старого льонозаводу в селі Ріжанні на сучасний кластер з вирощування та переробки технічних конопель.

«Це дуже гарний проєкт, який сприятиме відбудові та європейській інтеграції України, що створить альтернативу постачанню з Китаю. Це дозволить відродити традицію текстильної коноплі в Житомирі та Європі», — говорить Мішель Терещенко.

Навколо заводу з дефібрації буде створено індустріальний парк для всіх українських підприємців, які захочуть приїхати й працювати на конопляних продуктах на місці, з хорошим забезпеченням основною сировиною.

«Малі та великі компанії у сфері текстилю, упаковки та біологічно розкладаних рушників, якісного паперу, ізоляційних та будівельних матеріалів, нетканих матраців, агроволокна або пелет з біомаси, очікуються та вітаються. Ви дізнаєтесь більше найближчими днями», — анонсує Мішель Терещенко.

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus