Киргизстан перейматиме український досвід у вирощуванні конопель та бджільництві

30 березня 2021 60 0
Киргизстан перейматиме український досвід у вирощуванні конопель та бджільництві
pixabay.com

Аграрії Киргизстану зацікавилися напрацюваннями українських колег у вирощуванні й переробленні технічних конопель та бджільництві.  Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні Жусупбек Шаріпов, передає Укрінформ.

Він зазначив, що в Україні налагодили тісні й ефективні зв’язки науки та виробництва, розробки вчених активно використовуються в підприємницькій практиці. До того ж українські науковці завжди відкриті для співпраці із зарубіжними партнерами.

«Киргизька Республіка — не виняток. Маємо тісні зв’язки з Національною академією аграрних наук України. Проводимо консультації, спільні наукові й практичні конференції, галузеві бізнес-форуми. Зокрема, вивчаємо досвід України у вирощуванні та переробці промислових конопель з низьким вмістом наркотичних речовин», — розповів посол Киргизстану.

Читати також: Фермерам розповіли про основні нюанси впровадження технології strip-till в Україні

Він зазначив, що потенціал співпраці в цій галузі колосальний. Те ж стосується й меду. Провідні експерти ННЦ «Інститут бджільництва імені П. Прокоповича» брали участь у спільних із киргизькими аграріями та підприємцями семінарах, консультували іноземних виробників.

Також Жусупбек Шаріпов нагадав, що минулого року киргизька делегація взяла участь в Міжнародній науково-практичній конференції «Інновації в коноплярстві 2020». За її підсумками киргизьке ТОВ «Інтертекс Груп» та Інститут луб'яних культур Національної Академії аграрних наук України підписали меморандум про взаємодію і співробітництво та домовилися про відкриття у Бішкеку центру з розвитку насінництва технічних конопель.

Читати за темою: Аграрій поділився досвідом впровадження нових підходів у живленні культур

Виконано за допомогою Disqus