Зміни у порядку бронювання працівників викликали дефіцит механізаторів на Кіровоградщині

16 лютого 2023 604 0
Зміни у порядку бронювання працівників викликали дефіцит механізаторів на Кіровоградщині
Kurkul.com

Зміни у порядку бронювання військовозобов’язаних відбулись не на користь будь-якого підприємства, у тому числі й аграріїв.

Таку думку висловила начальниця відділу мобілізаційної роботи апарату Кіровоградської ОВА Світлана Копієвська в коментарі «Суспільному».

«Під бронювання підпадають керівники підприємства і їхні заступники незалежно від віку і військового звання та військово-облікової спеціальності. Всі інші військовозобов’язані, які нині працюють у наших господарствах, підлягають бронюванню на 50%», — додала вона.

Водночас керівниця департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОВА Валерія Фурманова зазначила, що зараз закінчується бронювання у того, хто подавався ще торік.

«Напередодні весняно-польових робіт це значна проблема. Ми розуміємо, що й так багато працівників пересіли за «Леопарди», — каже керівниця департаменту. — Наразі дефіцит складає близько сотні механізаторів узагалі в області, але з кожним днем ця цифра зростатиме, тому що підходимо до весняно-польових робіт».

На 1 лютого керівники фермерських господарств Кіровоградщини подали до обласного центру зайнятості заявки на 30 вакансій. Господарства потребують трактористів й трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва. Роботодавці пропонують за цими посадами заробітну плату в межах від мінімальної до 20 тис. грн. Загалом за рік було понад 1200 таких вакансій.

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики та продовольства України оприлюднило алгоритм дій с/г підприємств для бронювання військовозобов’язаних працівників.

© Єлизавета Кудиненко, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus