На Донеччині збитки агросектору від російської агресії оцінюють у мільярди гривень

20 лютого 2023 31 0
На Донеччині збитки агросектору від російської агресії оцінюють у мільярди гривень

Збитки агрокомплексу Донеччини від російської агресії оцінюють у мільярди гривень. Про це розповіли у Донецькій обласні державній адміністрації.

«У Донецькій області ведеться постійна робота щодо визначення збитків агропромислового комплексу від повномасштабної російської агресії в галузях рослинництва, тваринництва, руйнування виробничих потужностей, викрадення та знищення сільськогосподарської техніки», — зазначила заступник директора департаменту — начальник управління земельних відносин, водних ресурсів, економіки та інвестицій облдержадміністрації Олена Рибакова.

Так, за її інформацією, всього наразі в області пошкоджено 249 підприємств агропромислового комплексу. Зокрема, у тваринництві 25, в галузі переробки та зберігання сільськогосподарської продукції (елеватори) — вісім, сім хлібопекарських підприємств та інші підприємства — 209 (це галузь рослинництва та садівництва).

Попередні обрахунки збитків склали 2 млрд 126 млн, але це дуже попередня сума, тому що багато підприємств, які зазнали руйнувань, знаходяться на лінії зіткнення та в окупації і не мають можливості провести необхідні розрахунки.

Нагадаємо, в Україні вийшов щорічний інфографічний довідник «Агробізнес України під час війни», в якому висвітлено, як війна вплинула на основні показники агросектору та які тенденції спостерігаються у галузях у перший рік Великої війни.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р. 

Виконано за допомогою Disqus