Держстат оприлюднив дані щодо кількості діючих підприємств з переробки молока

20 лютого 2023 160 0
Держстат оприлюднив дані щодо кількості діючих підприємств з переробки молока
Kurkul.com

Держстат оприлюднив дані щодо кількості активних підприємств за регіонами України та видами економічної діяльності. Молочна діяльність представлена категорією «Переробка молока, виробництво масла та сиру». Про це пише «Інфагро».

До переліку включено як потужні підприємства, так і маленькі цехи, які зібрані в статистиці докупи, що є не зовсім доречно без вказування обсягів виробництва. Наведена динаміка, загальна та регіональна, яка оцінює активність бізнесу щороку. Через військову агресію рф і, як наслідок, руйнацію економіки, в останній календарний період сталися суттєві зміни.

Так, згідно з даними, Держстат нарахував 354 підприємства, пов’язаних з діяльністю «переробки молока, виробництва масла та сирів», що на 43 підприємства менше (-11%), ніж роком раніше. Для порівняння, кількість підприємств в Україні, які можна впевнено назвати «молочний завод», не більше 100.

Відповідно до офіційної інформації, найбільше річне кількісне зниження спостерігалось у Харківський, Дніпропетровській областях та Києві. При цьому є приклади незначного збільшення кількості профільних підприємств у Житомирській, Львівській, Рівненській, Закарпатській та Сумській областях.

Загалом, найбільша кількість операторів на 1 листопада 2022 року зафіксована у Києві, Вінницькій, Львівській та Полтавській областях. Найменша — у Луганській та Чернівецькій.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р. 

Виконано за допомогою Disqus