На Житомирщині інвесторам через аукціон пропонують 112 земельних ділянок

11 березня 2016 68 0
На Житомирщині пропонують інвесторам земельні ділянки площею понад 3300 га
molbuk.uaНа Житомирщині пропонують інвесторам земельні ділянки площею понад 3300 га

У землевпорядній службі Житомирщини включили 112 ділянок до переліку земель державної власності, права оренди на які можуть бути передані інвесторам на земельних аукціонах, повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Для ведення бізнесу пропонують землі сільськогосподарського призначення загальною площею 3377 га.

«Найбільшу кількість ділянок можуть надати у користування на території Лугинського (26 ділянок площею 608,3 га), Новоград-Волинського (10 ділянок площею 264,7 га) та Бердичівського (9 ділянок площею 687,2 га) районів Житомирської області», — сказано у повідомленні.

Також додається, що землевпорядники планують у квітні цього року провести два земельних аукціони. На торги виставлять права оренди на сім земельних ділянок загальною площею 180,3 га у Новоград-Волинському та Червоноармійському районах. Стартова ціна річної орендної плати за всі лоти визначена на рівні 197,9 тис. грн. Землі призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

«Практика проведення земельних торгів показує значне зростання вартості орендної плати у результаті конкуренції між учасниками. Аукціони забезпечують відкритість та прозорість у процесі розпорядження землями державної власності», — зазначає виконувач обов'язків начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Оксана Присяжнюк.

Минулого року у Головному управлінні Держгеокадастру у Житомирській області на конкурентних засадах у користування товаровиробникам передали 15 земельних ділянок загальною площею 461,4 га. Орендна плата у сумі 407 тис. грн щорічно надходитиме до місцевих бюджетів.

Виконано за допомогою Disqus