Українському ринку не вистачає досвідчених трейдерів

1 березня 2023 58 0
Українському ринку не вистачає досвідчених трейдерів
Depositphotos

В українському агробізнесі через вимушену міграцію населення утворився гострий дефіцит кваліфікованих кадрів. І в першу чергу мова йде про закупників та трейдерів. Про це розповіла керівниця HR відділу ГК «Прометей» Алеся Берест у матеріалі «Класні спеціалісти — знайдіться! Або як ГК Прометей впоралася з кадровим голодом в умовах війни» на Latifundist.com.

«На жаль, зараз важко знайти класних спеціалістів в агросфері. Наприклад, українському ринку не вистачає досвідчених трейдерів. Чому? Переважно висококваліфіковані спеціалісти виїхали за кордон, частина з них хоче працювати віддалено. Ми практикуємо тільки офлайн-режим, тому шукаємо кандидатів, згодних працювати в офісі», — пояснила керівниця HR відділу.

За її словами, компанія «Прометей» на чолі з керівництвом прийняла рішення не зупиняти діяльність попри війну.

«Ще до повномасштабного вторгнення в нас був повністю сформований  штат закупників у Києві, Полтаві, Миколаєві, Одесі та Кропивницькому. Це досвідчена команда професіоналів, яка навіть зараз демонструє високі результати та злагоджену роботу. Та все одно, кандидатури закупників та людей, які мають досвід роботи в торгівлі, ми періодично продивляємося і запрошуємо на співбесіду», — додала Алеся Брест.

І тут постає питання кадрового резерву. Наявність висококваліфікованих фахівців у запасі — це для компанії величезний плюс, який дозволяє оперативно закривати вакансії. Крім того:

  • кандидат вже знає «кухню» компанії, зокрема, її принципи та стандарти роботи;
  • кандидату потрібно менше часу на адаптацію.

«І хоча ми не відчуваємо гострого «кадрового голоду», та все одно займаємося формуванням резерву. Наприклад, під час співбесіди нам сподобалася людина. Ми розуміємо, що саме вона може додати драйву команді. Тоді ми зв’язуємося із керівником відділу та інформуємо про те, що є цікава кандидатура. Як тільки у відділі з’являється вільне місце — цього кандидата запрошуємо на роботу. У деяких випадках ми можемо спеціально під цю людину відкрити додаткове місце у штаті», — пояснила керівниця HR відділу.

До речі, кадровий резерв компанія формує як із зовнішніх, так і внутрішніх джерел. Зокрема, відстежується ситуація на ринку праці за допомогою спеціалізованих сайтів з пошуку роботи, а також постійно використовуються соцмережі для розміщення оголошень про відкриті вакансії.

Читайте також: В агросекторі не вистачає працівників — Гончаренко

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus