Ціни на калійні добрива будуть стабільними

7 березня 2023 218 0
Ціни на калійні добрива будуть стабільними
Kurkul.com

Минулої осені калійні добрива вносилися в невеликій кількості через високі ціни, нестачу коштів та обмежену пропозицію. Однак в наступному сезоні відмова від внесення може позначитись на стані ґрунту. Тому очікується зростання закупівель калійних добрив.

Про це розповіли аналітики Barva Invest, пише Latifundist.com.

Наразі закупівлі калію дещо активізувалися, однак це скоріше поодинокі запити від тих, хто не вносив продукт восени, ніж системні закупівлі. Увага покупців сконцентрована на азотній групі, а комплексні та калійні добрива в меншому пріоритеті. 

«Крім того, минулого літа «зерновий коридор» тільки набирав оберти і у споживачів були обмежені платіжні можливості та була невпевненість в майбутньому. Наразі є сподівання, що ситуація покращиться до початку осіннього сезону. На ринку є ще залишки білоруського калію хлористого, однак наразі більше продукту з Узбекистану. Перспективи відновлення поставок першого поки що під великим сумнівом, а останній може постачатися невеликими партіями, однак звичайно вже не транзитом через рф, що автоматично збільшує його вартість»‎, — зазначили експерти.

Також на ринку з'явився товар з нетрадиційних для України джерел — Канади, Ізраїлю, Йорданії.

Ціни розподілилися наступним чином:

  • Korn-Kali по 30500-34500 грн/т на складах;
  • узбецький гранульований калій хлористий Гросдорф — 37200 грн/т;
  • гранульована марка NK+S 7:40+8, яка зроблена на основі калію хлористого та сульфату амонію — 30500 грн/т;
  • гранульований калій хлористий виробництва (грануляції) Дюнгер —  39000 грн/т;
  • кристалічний товар — 38000 грн/т, FCA/EXW Нова Любомирка.

Експерти прогнозують, що ціни на калійні добрива будуть стабільними. Низький попит залишатиметься до кінця поточного кварталу, після чого очікується активізація споживачів в рамках підготовки до осіннього сезону. В той же час пропозиція буде невеликою.

Читати за темою: На Вінниччині відкрили завод з виробництва рідких добрив

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus