Аграрії не поспішають закуповувати пальне для посівної

8 березня 2023 463 0
Аграрії не поспішають закуповувати пальне для посівної
Kurkul.com

Ціни на пальне в Україні минулого тижня продовжили нисхідний тренд, однак аграрії не поспішають закуповувати його для посівної. Про це розповів засновник групи «Прайм» Дмитро Льоушкін, пише Delo.ua

Він зазначив, що попит на пальне в Україні залишається невисоким. 

За словами Дмитра Льоушкіна, першими закуповували пальне для посівної аграрії з південних областей. Однак цього року мало хто з сільгоспвиробників у Херсонській, Миколаївській чи Запорізькій областях буде активно сіяти.

«Попит від аграріїв цього року буде дещо з запізненням. Великий тиск на ринок чинить ситуація з «зерновою угодою». Термін її дії має скінчитися в середині березня, і всі очікують, продовжать її чи ні. Рішення по «зерновій угоді» має визначити логістику перевезень, тож до того, як її продовжать, усі взяли паузу», — розповів бізнесмен.

Водночас трейдери очікують, що попит на дизельне пальне зросте вже цього місяця.

Читати за темою: Розпочались переговори щодо продовження зернової угоди

За його словами, на ринок також тисне російське пальне, котре завозиться в Україну за «сірими» схемами. 

Дмитро Льоушкін зазначив, що котирування на нафту за минулий тиждень виросли, й тому логічно було б, щоб виросли оптові ціни на пальне в Україні. Однак через те, що трейдери, котрі возять пальне з Європи, вимушені конкурувати з російськими постачальниками, ціни в гурті продовжують падати.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus