Окупанти звітують про успішний старт посівної на Запоріжжі

14 березня 2023 72 0
Окупанти звітують про успішний старт посівної на Запоріжжі
фото Івана Федорова

Російські окупанти звітують про успішний початок посівної на тимчасово окупованих територіях Півдня України, однак інформація не відповідає дійсності. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

«На окупованих територіях Півдня загарбники рапортують про успішний початок посівної. Гауляйтер Балицький набрехав про це прямо у вічі своєму кремлівському господарю», — йдеться в повідомленні.

Іван Федоров зазначив, що в реальності ситуація така:

  • частина полів перерита окопами і замінована;
  • багато аграріїв виїхали з окупації, їхня техніка викрадена;
  • ті, хто лишився, не сіють, бо не мають ресурсів.

«Минулорічний урожай у них або відібрали, або викупили через спеціально створену для віджиму зерна контору «Государственый зерновой оператор» за ціною вдвічі чи втричі меншою від собівартості», — повідомив Іван Федоров.

Він зазначив, що фактично, використано не більше 20% посівних площ. При цьому, окупанти погрозами змушують фермерів виводити техніку на поля, обіцяючи «компенсації».

«На окупованих територіях на полях ростуть тільки оборонні споруди та завдяки ЗСУ з’являється все більше органічних «добрив», що не встигли спакетувати і відправити на росію», — підсумував Іван Федоров.

Нагадаємо, в окупованому Василівському районі на Запоріжжі, за наказом так званої «російської окупаційної адміністрації», до місцевого ангара звозять збіжжя зернових культур з прилеглих сільських господарств та ферм району. Окупанти, під виглядом купівлі за значно заниженими цінами, просто конфіскують зернові.

Читати за темою: Окупаційна влада Луганщини блокує місцевим фермерам реалізацію зерна

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus