Сівба ярої пшениці стартувала ще в одній області

15 березня 2023 213 0
Посівна ярої пшениці в «Агро Дружба»
фото Ігоря МихневичаПосівна ярої пшениці в «Агро Дружба»

На Тернопільщині розпочалась посівна кампанія 2023. Так, агропідприємство «Агро Дружба» вчора розпочало посів ярої пшениці.

Всього в господарстві плануються засіяти 900 га цієї культури. Фото оприлюднив агроблогер  Ігор Михневич.

Загалом аграрії Тернопільщини в сезоні 2023 планують засіяти понад 800 тис. га сільськогосподарських угідь. Про це повідомив начальник обласного департаменту агропромислового розвитку Володимир Стахів.

«Аграрії забезпечені пальним. Проблем з дефіцитом пального зараз не спостерігається. Техніка готова до здійснення весняно-польових робіт. Цьогоріч планується засіяти понад 800 тис. га сільськогосподарських угідь. Серед основних культур, на які зосереджена увага аграріїв області — ярі зернові культури, цукрові буряки, соняшник, овочеві культури, соя», — йдеться в повідомленні.

У департаменті додали, що в області достатньо запасів зерна та іншої сировини для підтримання продовольчої безпеки.

Нагадаємо, згідно із даними Мінагрополітики, станом на 9 березня площі посіву основних ярих культур під урожай 2023 року на контрольованій Україною території складають 5 700,1 тис. га, що на 206,5 тис. га менше від показника минулого року.

На звітну дату до сівби ярих культур приступили лише аграрії Одещини. Так, всіма категоріями господарств Одещини посіяно 16,1 тис. га зернових та зернобобових культур, з яких — 6,7 тис. га ярої пшениці, 5,9 тис. га ярого ячменю та 3,5 тис. га гороху.

Також ТОВ «СП «ПАЕК» розпочало посівну на Миколаївщині попри постійні обстріли та мінну небезпеку.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus