Реклама

На Прикарпатті планують збільшити площі під технічні культури

21 березня 2023 143 0
На Прикарпатті планують збільшити площі під технічні культури
Kurkul.com

В Івано-Франківській обл. стартувала весняна посівна. Згідно з даними Kurkul.com, станом на 16 березня зерновими засіяно 390 га. Зокрема це яра пшениця, ячмінь та овес.

Як зазначила голова обласної державної адміністрації — начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук, цьогоріч посів сільськогосподарських культур у всіх господарствах Прикарпаття запланований на площі 390 тис. га, а це на 1,5 тис. га більше, ніж торік.

Майже на 4 тис. га очікується збільшення площ під технічні культури.

Очікувана структура посівних площ у 2023 році прогнозується така:

  • 37% площ під зернові культури;
  • 29% — технічні культури;
  • 18% — картопля та овочі;
  • 16% — кормові культури.

«Минулорічний недосів озимих зернових, у порівнянні до попереднього року, на площі 5,7 тис. гектарів частково буде компенсовано ярими зерновими на площі 4,2 тис. га», — повідомили в ОВА.

Крім того, очікується незначне (+0,3 тис. га) збільшення посівів сої, картоплі (+0,2 тис. га) та овочів (+0,1 тис. га). Розширення посівів сільськогосподарських культур планується за рахунок введення в обробіток земельних ділянок, які ще не обробляються.

Нагадаємо, прогнозовані площі зернових та технічних культур під урожай 2023 року на контрольованій Україною території складуть 19,3 млн га, що фактично співставно з показником попереднього сезону — 19,8 млн га.

При цьому площа посіяних озимих культур під урожай 2023 року була меншою на 1 млн га ніж у попередньому сезоні, натомість ярих очікується більше на 556 тис. га.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама