Один із найбільших світових зернотрейдерів припинить експортувати російське зерно

30 березня 2023 73 0
Один із найбільших світових зернотрейдерів припинить експортувати російське зерно
Kurkul.com

Компанія Viterra, один із найбільших світових зернотрейдерів, планує припинити експорт російського зерна. Про це повідомляє Bloomberg.

Джерела агентства вважають, що відхід Viterra з російського ринку посилює невизначеність щодо майбутніх постачань урожаю з чорноморського регіону.

У компанії не коментують таких планів.

Про свої плани припинити експорт російського зерна повідомила і російська дочірня компанія американської корпорації Cargill. Про це пишуть російські ЗМІ.

Як зазначається, у 2023/24 МР «Каргілл» не планує експортувати зерно з росії. Однак компанія пообіцяла, що заплановані на поточний сезон відвантаження будуть виконані в повному обсязі відповідно до квоти.

Як вважає один зі співрозмовників російського РБК, Cargill прийняв рішення згорнути експорт зерна з росії «на тлі регулювання, що посилилося, і тиску на даний ринок з боку держави».

Російський підрозділ Cargill повідомив, що починає переглядати портфель активів, що належить їй, пов'язаних з експортом зерна. Але змін щодо інших видів діяльності та активів Cargill у росії не планується.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus