Реклама

Бізнес закликає пришвидшити процедуру бронювання працівників, аби не зірвати посівну

31 березня 2023 165 0
Бізнес закликає пришвидшити процедуру бронювання працівників, аби не зірвати посівну
Kurkul.com

В Україні вже майже в усіх областях стартувала посівна кампанія. Водночас аграрії зіштовхнулись з однією значною проблемою — бронюванням працівників.

Згідно зі змінами, процес має проходити за новою процедурою. Проте вже майже місяць нічого не відбувається. Про це повідомили в Європейській Бізнес Асоціації.

За інформацією від компаній-членів ЄБА, близько місяця тому компаніями було подано всі необхідні документи на бронювання, проте, на жаль, підтвердження від компетентних органів, в тому числі Генштабу та Мінекономіки поки компаніями так і не було отримано.  

«Асоціація, безумовно, розуміє важливість функціонування військового фронту країни. Водночас питання посівної, якість та вчасність її проходження є питаннями продовольчої безпеки — не лише України, але і світу. Щобільше, агросектор є найбільшою експортною галуззю України, яка у 2022 році забезпечила понад половину всього експорту, відправивши за кордон продукції на понад 23 млрд дол. валюти, яка заходить в країну, зокрема, і підтримує стабільність гривні та резерви НБУ. Водночас проходження посівної буде впливати і на майбутнє країни», — зазначили в пресслужбі ЄБА.

Читати за темою: Стало відомо, скільки працівників агросектору вдалось забронювати

Відповідно, Європейська Бізнес Асоціація звернулась із закликом до Першого віце-прем'єр-міністр України — Міністра економіки України Юлії Свириденко, Генерального штабу ЗСУ із закликом пришвидшити розгляд документів в рамках нового механізму бронювання працівників, аби не зірвати цьогорічну посівну кампанію та не похитнути подальший потенціал розвитку України в агросекторі.

Читайте також: Оприлюднено алгоритм дій с/г підприємств для бронювання працівників

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама