На українському ринку з'являться нові моделі автономних дронів XAG

3 квітня 2023 87 0
Дрон-обприскувач XAG P100
Traktorist.uaДрон-обприскувач XAG P100

Група компаній DroneUA планує цьогоріч представити українським аграріям агродрони моделей XAG P100 та V40 із новим рівнем автономності, що покращить зручність і точність роботи. Про це в коментарі Traktorist.ua повідомив співвласник групи компаній DroneUA Валерій Яковенко.

«Ми вже зараз тестуємо нові режими роботи дронів, що дають їм можливість бути ще автономнішими в полі», — зазначив Валерій Яковенко.

Він зауважив, що головне для автономії безпілотників — це спрощення конфігурації та комплектації дрона. Також значну роль у роботі дрона-обприскувача відіграє незалежність від похибок під час RTK-позиціонування, а в українських реаліях — вища незалежність від будь-яких типів зв'язку. 

«Тобто цілковита автономність — все рухається в цьому напрямку. Наразі до роботи в новому режимі автономномності готується модель P100, незабаром ми відпрацьовуватимемо такі ж зміни й по моделі V40», — пояснив Валерій Яковенко.

Співвласник групи компаній DroneUA додав, що перші напрацювання вже можуть бути доступні через місяць.

«Ми маємо надію, що зробимо це за наступний місяць. Якщо виникнуть якісь непередбачувані обставини, то трішки перенесемо, але все буде. Ми працюємо над цим питанням паралельно з усіма колегами у світі. І в нас великий досвід зі впровадження інновацій, ніж будь-де, навіть таких надскладних умов», — додав співвласник групи компаній DroneUA.

Читайте також: Дилер сільгосптехніки NAT відновив роботу на Херсонщині

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus