Реклама

Туреччина підтримує розблокування експорту зерна та добрив з рф

7 квітня 2023 130 0
Туреччина підтримує розблокування експорту зерна та добрив з рф
Kurkul.com

Туреччина підтримала розблокування експорту російських добрив та зерна. Про це сьогодні йшлось під час переговорів в Анкарі, повідомляє Reuters.

Міністр закордонних справ росії Сергій Лавров заявив, що він і його турецький колега Мевлют Чавушоглу обговорили «провал» виконання умов чорноморської зернової угоди.

За словами Мевлют Чавушоглу, в реалізації зернової угоди «є проблеми», повʼязані з «перешкодами на шляху експорту російського зерна і добрив».

«Туреччина і росія єдині в думці про необхідність їх усунення. Генсек НАТО теж вживає заходів у цьому напрямку. Для продовження угоди важливо розв'язати ці проблеми. Ми також згодні з тим, що перешкоди для експорту російського зерна і добрив повинні бути усунені», — сказав він. 

Хоча російський експорт харчів та добрив не підпадає під широкі санкції Заходу, москва зазначає, що обмеження на платежі, логістику та страхування є перешкодою.

Лавров зазначив, що на російський експорт зерна та добрив вплинула відсутність доступу до страхування та системи обміну фінансовими повідомленнями SWIFT.

Нагадаємо, попри те, що російська сторона погодилася на продовження «зернової угоди» лише на 60 днів, 18 березня, було оголошено про офіційну пролонгацію «зернової ініціативи» ще на 120 днів.  

Читайте також: Китай став основним покупцем українського збіжжя

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама