росія погодилась на продовження зернової угоди терміном на 2 місяці

13 березня 2023 417 0
росія погодилась на продовження зернової угоди терміном на 2 місяці
Kurkul.com

Після перемовин із представниками ООН російська сторона погодилася на продовження «зернової угоди». Але лише на 60 днів. Про це повідомляє Бабель, з посиланням на російські ЗМІ.

Заступник глави МЗС рф Сергій Вершинін повідомив, що москва не заперечує проти чергового продовження цієї угоди після закінчення другого терміну 18 березня.

Але він наголосив, що подальша позиція росії залежатиме від прогресу стосовно експорту російської агропродукції. У рф хочуть, щоб Захід послабив санкції для російського продовольства та добрив.

Деталі щодо продовження роботи зернового коридору:

7 березня Україна розпочала онлайн-переговори з партнерами щодо продовження Чорноморської зернової ініціативи.

8 березня президент України Володимир Зеленський та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш зустрілися в Києві, щоб обговорити продовження «зернової угоди».

Сторони заявили, що продовження експортної ініціативи після 18 березня є критично необхідним для світу

Як раніше повідомлялось, міністерство закордонних справ росії заявило, що москва погодиться продовжити чорноморську зернову угоду, яка дозволяє безпечно експорт з українських портів, лише якщо будуть враховані інтереси її сільгоспвиробників.

Водночас Україна домовляється про продовження дії угоди на рік, щоб забезпечити краще перспективне планування, а також хотіла б включити до зернового коридору Миколаївський порт.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus