Реклама

Фермерам із деокупованих регіонів реструктуризують борги

10 квітня 2023 32 0
Фермерам із деокупованих регіонів реструктуризують борги

Представникам агросектору, які перебувають на деокупованих чи тимчасово окупованих територіях, зазнали втрат через військові дії та не мають можливості виплачувати заборгованість банкам реструктуризують борги. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Як зазначається, йдеться також й про випадки накладення банками штрафних санкцій, вилучення заставного майна та судових позовів.

«Ми закликаємо розглянути можливі варіанти реструктуризації кредитів, «канікули» для представників агросектору на деокупованих чи тимчасово окупованих територіях для того, щоб ці підприємства могли вижити та відновитися після звільнення територій. На щастя, аграрний сектор навіть в таких складних умовах демонструє стійкість і має перспективу розвитку. Якщо банки заберуть майно в аграріїв, то після звільнення територій ми отримаємо чисте поле і буде дуже складно відновитися», — пояснив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Як зазначили у Мінагрополітики, банки підтвердили готовність йти назустріч сільгоспвиробникам. Керівники установ запевнили, що дотримуються попередніх рекомендацій НБУ щодо гнучкого кредитування та готові індивідуально розглянути кожну кредитну історію.

Читайте також: Міжнародні організації спрямують основне фінансування українським фермерам

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама