Україна розпочне виробляти техніку для гуманітарного розмінування

10 квітня 2023 80 0
Гуманітарне розмінування
ДСНСГуманітарне розмінування

В Україні планують почати власне виробництво обладнання для гуманітарного розмінування земель. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у Telegram.

За словами міністра, Мінстратегпром буде відповідати за запуск локального виробництва техніки та обладнання для гуманітарного розмінування в рамках оновленої державної політики в цій галузі.

«На жаль, проблема з гуманітарним розмінуванням залишатиметься актуальною для нашої країни на роки. Але це і можливість для наших виробників освоїти виробництво такої техніки та обладнання. Зараз — для своєї країни, а колись — і для інших країн», — зазначив міністр.

На його думку, в Україні вистачить кваліфікованих виробників, які зможуть освоїти та виготовляти таку техніку.

Нагадаємо, в міжвідомчій робочій групі з розмінування, яка координується Мінекономіки,  пріоритетним планом визначено 470 тис. га потенційно забруднених земель с/г призначення — в першу чергу, заходи з обстеження відбуватимуться на землях, де вирощуються овочеві культури, друга черга — рілля та зернові культури, третя — усі інші землі сільськогосподарського призначення. 

Водночас лише пріоритетне розмінування с/г земель вартуватиме близько 1,5 млрд доларів.

Читайте також: FMC допоможе агрогосподарствам із розмінуванням

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus