Реклама

Словаччина призупинила переробку української пшениці через підозру на вміст пестицидів

13 квітня 2023 93 0
Словаччина призупинила переробку української пшениці через підозру на вміст пестицидів
Kurkul.com

У Словаччині виявила імпортну пшеницю з України, яка підозрюється у підвищеній кількості залишків пестицидів. До кінця цього тижня має бути відомий результат аналізу, чи можуть залишки у вказаній концентрації впливати на здоров’я людини. Про це пише domov.sme.

Як зазначив тимчасово призначений міністр сільського господарства Самуель Влчан після засідання уряду в середу, 12 квітня, ще минулого року він розпорядився посилити перевірки імпортного українського зерна.

За його словами, завдяки обережності та превентивному підходу вся партія зерна на даному млині зупинилася і не підлягає переробці.

«Це 1 500 тонн пшениці», — сказав Самуель Влчан.

Партію української пшениці, в якій знайшли підвищений вміст пестицидів, мололи на одному з найбільших млинів у Словаччині. Міністр не уточнив, скільки зерна з нібито перевищеним вмістом пестицидів уже було перемелено.

Міністр закликав усіх зернопереробників бути обережними при закупівлі сільськогосподарської продукції з країн за межами ЄС, у тому числі тієї, що легально імпортується до Словаччини. 

За його словами, якби українське зерно надходило до Словаччини через територію країни-члена ЄС, наприклад через Польщу, створена система контролю дозволяє відстежувати закупівлю.

Нагадаємо, в Угорщині експерти з безпеки харчового ланцюга знищили партію української кукурудзи через виявлені у ній мікотоксини

Читайте також: Угорщина посилює контроль за транзитом українського збіжжя

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама