Угорщина посилює контроль за транзитом українського збіжжя

10 квітня 2023 103 0
Угорщина посилює контроль за транзитом українського збіжжя
Kurkul.com

Угорщина посилює контроль за транзитними перевезеннями через свою територію українського зерна, щоб воно дійсно потрапляло до країн призначення. Про це повідомила пресслужба Міністерства сільського господарства Угорщини.

За словами міністра сільського господарства Іштвана Надя, ці заходи необхідні для захисту інтересів європейських фермерів, які зазнають збитків внаслідок постачання на місцеві ринки української сільгосппродукції за демпінговими цінами.

«Крім того, українське сільське господарство, яке має повний безмитний статус, почало експортувати великі обсяги птиці, яєць і меду на європейський ринок, що витісняє угорську продукцію з традиційних ринків і знижує ціни реалізації фермерів нижче рівня виробництва», — зазначив міністр.

Іштван Надь додав, що для виправлення ситуації прем’єр-міністри Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії та президент Болгарії у спільному листі попросили президента Європейської комісії негайно вжити заходів для вирішення нестійкої ситуації, спричиненої збільшенням імпорту зерна з України.

Нагадаємо, Польща тимчасово припинить закупівлю українського зерна до 1 липня 2023 р., оскільки через імпорт почалися проблеми з цінами на внутрішньому ринку.  

Так, українська сторона утримається від експорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику до Польщі до нового сезону. Продаж зернових Польщі відбуватиметься лише у разі дозволу Варшави.

Читати за темою: Протести польських фермерів: простими словами про те, що трапилось

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus