Фермери з Херсонщини розповіли, як пережили окупацію

17 квітня 2023 284 0
Фермери з Херсонщини розповіли, як пережили окупацію
Kurkul.com

Господарство «Сапфір-Агро», що на Херсонщині було під окупацією російських військ. На початку березня туди зайшло шість танків, два КамАЗи з ворогами. Восьмеро працівників господарства узяли в заручники. Про це розповіли власники господарства, повідомляє Херсонonline.

«В окупації, де ми чекали визволення, набагато страшніше. Тому що ти не належиш сам собі. Кожні п’ять хвилин може хтось приїхати. Не встиг негайно відкрити ворота – виб’ють. Не встиг відповісти, як треба – одразу тебе поклали обличчям у землю. На господарство орки вперше зайшли 5 березня: шість танків, два КамАЗи. Восьмеро наших людей узяли в заручники», — розповів Сергій Сорокунський. 

З його слів, у саме с.Музиківка, де розміщене господарство 2 місяці не пускали. Сергій 28 квітня повіз гуманітарку і його ледве допустили назад в господарство. 

«Дуже страшно було. Поїхав на поле – затримали. Дві доби тримали в підвалі в наручниках. Попитали, покатували. Слава Богу, що живий. Тому зараз ми просто щасливі, що вільні», — додав аграрій.

Читайте також: На Дніпровщину з Бахмута евакуювали майже 400 корів

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus