Реклама

Пропозиція овочів стрімко скорочується, ціни ростуть

27 квітня 2023 81 0
Пропозиція овочів стрімко скорочується, ціни ростуть
Depositphotos

В Україні стрімко зростають ціни на білокачанну капусту та моркву через різке скорочення пропозицій та високий попит. Про це повідомили аналітики EastFruit.

Так, наразі кількість пропозицій на ринку білокачанної капусти значно скоротилася, при цьому попит достатній високий. На тлі цього фермери, у сховищах яких ще залишилися достатні обсяги цього овоча, почали підвищувати ціни на свою продукцію.

Наразі українські виробники вже пропонують білоголову капусту врожаю 2022 року до продажу по 20-25 грн/кг ($0,55-0,68/кг), що в середньому на 29% дорожче, ніж тижнем раніше.

Наразі ціни на капусту в Україні в середньому на 40% вищі, ніж роком раніше. 

Читайте також: На Вінниччині запрацює часниковий хаб

Аналогічна ситуація і на ринку моркви.

Сьогодні гуртові партії моркви надходять у продаж по 33-40 грн/кг ($0,90-1,09/кг), що в середньому на 14% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Позитивну цінову динаміку експерти проєкту пояснюють сезонним виснаженням запасів якісної продукції в українських господарствах.

Наразі виробники України вже ведуть продажі моркви в середньому в 3 рази дорожче, ніж наприкінці квітня минулого року.

Як зазначили аналітики, гравці ринку не виключають ймовірності подальшого подорожчання овочів за умови, що попит утримуватиметься на тому самому рівні.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама