Надлишки пшениці Україна зможе експортувати в рамках програми Grain from Ukraine

19 травня 2023 179 0
Надлишки пшениці Україна зможе експортувати в рамках програми Grain from Ukraine
Kurkul.com

Уряд України дозволив обласним військовим адміністраціям спрямовувати надлишкове зерно пшениці на потреби гуманітарної програми «Grain from Ukraine». Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Це рішення закріплене постановою №495 від 16 травня п.р. «Про внесення до деяких постанов Кабінету Міністрів України змін щодо надання гуманітарної допомоги державам Африки та Азії».  

«Цим рішенням пропонується надати можливість обласним та Київській військовим адміністраціям безоплатно передати залишки зерна (обсяг якого наразі становить близько 72 тис. метричних тонн), яке закуплене за рахунок коштів державного бюджету, для реалізації гуманітарної програми «Grain from Ukraine», — вказується в повідомленні.

Як уточнюється, ОВА можуть безоплатно передати зерно органам, фондам, програмам Організації Об’єднаних Націй або її головним органам, або спеціалізованим установам ООН, іншим автономним міжурядовим організаціям системи ООН або їх представникам для надання гуманітарної допомоги державам Африки та Азії, про що мають щотижнево інформувати Мінагрополітики.

Читайте також: В Україні та США стартував міжнародний проєкт допомоги фермерам, постраждалим внаслідок війни

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus