Реклама

ООН пропонує включити більше українських портів до зернового коридору

1 червня 2023 94 0
ООН пропонує включити більше українських портів до зернового коридору
Kurkul.com

ООН запропонувала Києву, москві та Анкарі розпочати підготовчу роботу для транзиту російського аміаку через Україну, оскільки вона намагається врятувати угоду, яка дозволяє безпечний чорноморський експорт зерна. Про це пише Reuters.

Також ООН хоче провести паралельні переговори щодо розширення Чорноморської угоди, яка була погоджена в липні минулого року, щоб включити більше українських портів та інших вантажів.

Нагадаємо, у травні росія погодилася продовжити угоду на два місяці, але заявила, що ініціатива припиниться, якщо не буде виконано угоду, спрямовану на подолання перешкод для російського експорту зерна та добрив.

Україна та Туреччина погодилися на нову пропозицію, спрямовану на покращення операцій у чорноморському експортному коридорі зерна, але росія поки не відповіла. 

Тим часом президент України Володимир Зеленський у своєму нічному відеозверненні звинуватив росію в блокуванні порту «Південного», через що 1,5 млн т сільськогосподарської продукції заблоковані в порту.

«Всі морські країни тепер бачать, що може загрожувати їхнім портам, їх узбережжям, якщо росія зійде з рук, блокада навігації в Чорному морі», — сказав Володимир Зеленський.

Читайте також: Україні варто робити фокус на транспортуванні агропродукції до європейських портів 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама