Мінагропрод розробляє Стратегію відновлення зрошення в Україні — Павленко

19 березня 2016 33 0
Олексій Павленко, міністр Мінагропроду
platforma-msb.orgОлексій Павленко, міністр Мінагропроду

Мінагропрод разом з експертами Світового банку розробляє Стратегію відновлення зрошення на півдні України. У підсумку даний проект дасть можливість залучити в систему зрошення орієнтовно $1,5 млрд інвестицій протягом наступних двох років. Про це зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко на засіданні Координаційної ради з питань відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

Він наголосив, що реалізація Стратегії буде мати не тільки економічний, але й соціальний ефект. Розуміючи це, Мінагропрод працює над якнайшвидшою реалізацією цього проекту. Підготовчу роботу планується завершити до кінця поточного року.

«Створення Координаційної ради з питань відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем — важливий крок у цьому напрямку. Рада створена як тимчасовий консультативно-дорадчий орган КМУ для вивчення проблемних питань щодо відновлення та розвитку системи зрошення та розробки Стратегії відновлення та розвитку системи зрошення. Серед її головних завдань — координація діяльності центральних органів влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, громадських об’єднань агропромислового комплексу у процесі роботи над проектом, а також підготовка пропозицій та рекомендацій щодо визначення шляхів та механізму вирішення питань відновлення та розвитку системи зрошення», — проінформував Олексій Павленко.

Також він висловив впевненість в тому, що відновлення зрошувальної інфраструктури дасть змогу реалізувати наявний потенціал сільського господарства на Півдні України.

Довідково:

Персональний склад Координаційної ради затверджений 25. 02. 2016 р.

Координаційна рада відповідно до покладених на неї завдань:

— проводить аналіз проблем в процесі реалізації державної політики з питань зрошення;

— вивчає результати діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій з питань зрошення;

— готує пропозиції щодо участі у співробітництві з МФО, програмами і фондами з питань зрошення, використання відповідних ресурсів міжнародної технічної допомоги;

— розглядає та узагальнює пропозиції, що надійшли від робочих груп до проекту Стратегії;

— бере участь у розробленні проекту Стратегії;

— подає Кабінетові Міністрів України розроблені за результатами своєї роботи рекомендації та пропозиції.

Виконано за допомогою Disqus