Заборону на експорт цукру пом'якшено

10 липня 2023 77 0
Цукор
Цукор

Кабінет Міністрів на засіданні 7 липня встановив квоту у розмірі 20 тис. т цукру, який можна експортувати до 15 вересня 2023 року до Румунії.

Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Визначено квоту на експорт цукру з України до 15.09.2023 в обсязі 20 тис. тонн та передбачено, що розгляд заявок на одержання ліцензій буде здійснюватись у порядку, встановленому Мінекономіки, а видача ліцензій — на підставі заявок на одержання ліцензій на експорт таких товарів до Румунії та на підставі погоджень Мінагрополітики, що надаватимуться в одноденний строк без залучення субʼєкта зовнішньоекономічної діяльності у порядку міжвідомчого обміну інформацією», — написав він.

Тарас Мельничук зазначив, що внесено відповідні зміни до обсягів квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, затверджених постановою 27 грудня 2022 року №1466 «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2023 рік».

Нагадаємо, Кабінет Міністрів на засіданні 30 травня заборонив експорт цукру з України, встановивши нульову квоту з 5 червня по 15 вересня 2023 року.

Як пояснили у Мінекономіки, українські експортери майже на 100% використали потенціал експорту цукру, тому задля уникнення дефіциту цього продукту в літньо-осінній період уряд запровадив обмеження на його експорт. 

Читати за темою: Стало відомо, скільки цукрозаводів працюватиме у сезоні 2023

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus