Мінфін готує спецпропозицію з ПДВ для АПК — Кутовий

22 березня 2016 88 0
Тарас Кутовий, керівник парламентського комітету з питань аграрної політики і земельних відносин
agropolit.comТарас Кутовий, керівник парламентського комітету з питань аграрної політики і земельних відносин

Проголосований податковим комітетом законопроект №3851-1 про повернення спецрежиму ПДВ, навряд чи збере достатню кількість голосів у Раді. Про це під час сьомої щорічної конференції Інститут Адама Сміта «Агробізнес України» розповів керівник парламентського комітету з питань аграрної політики і земельних відносин Тарас Кутовий, повідомляє AgroPolit.com.

«Не думаю, що зберуться голоси у сесійній залі… Я завжди буду за максимальні преференції для галузі. Але питання чи є ресурси для цих пропозицій. Останній варіант компромісного законопроекту, який розглядався на податковому комітеті — зведення загальної позиції спецрежиму ПДВ до 50 на 50% для всіх виробників. Очевидно, що це можливо запровадити не раніше, аніж з другого півріччя 2016 року», — пояснив він.

За словами експерта, Мінфін уже працює над вказаним законопроектом.

«Прийнято рішення, що цей законопроект презентуватиметься Кабміном. Було б добре, бо цим він підтвердить, що МВФ згодний з такою позицією… Думаю, що в Раді він з’явиться не раніше, аніж за два тижні. Тобто ідеальний варіант — подати його через тиждень», —пояснив Тарас Кутовий.

Виконано за допомогою Disqus