Реклама

Для експорту українського зерна відкриється новий маршрут

1 серпня 2023 372 0
Для експорту українського зерна відкриється новий маршрут
Kurkul.com

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та його хорватський колега Гордан Грлич-Радман домовилися про експорт українського зерна з портів Хорватії. Про це повідомили у МЗС України.

«Ми домовилися про можливість використання хорватських портів на Дунаї та в Адріатичному морі задля транспортування українського зерна. Зараз ми будемо працювати над тим, щоб прокласти якомога ефективніші маршрути до цих портів та максимально скористатися цією можливістю. Кожен внесок у розблокування експорту, кожні відкриті двері — це справжній, дієвий внесок у продовольчу безпеку світу», — зазначив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, раніше український бізнес запропонував запровадити «зелені коридори» для української агропродукції до портів країн Балтії, Німеччини, Нідерландів, Хорватії, Італії та Словенії, які передбачатимуть два аспекти:

  • перенесення проведення санітарного, фітосанітарного та ветеринарного контролів з прикордонних пунктів пропуску з Україною на територію країни призначення вантажу, що забезпечить значне збільшення об’ємів експорту;
  • запровадження субсидій зі сторони Європейської Комісії для компенсації додаткових логістичних витрат на перевезення.

Читайте також: Перший корабель прорвав зернову блокаду росії під захистом американської авіації

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама