Реклама

На Чернігівщині дружина учасника бойових дій отримає грант на виробництво комбікормів

12 серпня 2023 66 0
На Чернігівщині дружина учасника бойових дій отримає грант на виробництво комбікормів
Kurkul.com

На Чернігівщині вперше ухвалили рішення на отримання гранту для ветеранів на розвиток власного бізнесу. Грант отримає дружина учасника бойових дій, яка запустить виробництво комбікормів. Про це розповіла начальниця організаційно-інформаційного відділу Чернігівського обласного центру зайнятості Світлана Шеремет, пише Суспільне.

Гроші жінка витратить на закупівлю обладнання та сировини.

«Їй одній дали позитивне рішення. Вона буде запускати виробництво комбікормів. Жінка отримає 500 тисяч. Їй треба буде створити два робочі місця, але вона планує чотири. Вона ж ще не запустилася. Це ще тільки рішення прийнято», — пояснила Світлана Шеремет.

Програма для ветеранів стартувала з квітня 2023 року. На розвиток власної справи можна отримати до одного мільйона гривень.

Для отримання гранту ветерану, або другому з подружжя ветерана необхідно подати заявку через портал «Дія» разом з бізнес-планом свого проєкту. Після перевірки кредитної історії заявника, його документів та оцінки бізнес-плану, він має пройти співбесіду з фахівцями Держслужби зайнятості, за результатами якої служба ухвалює рішення про надання гранту чи відмову.

Читайте також: Мінагрополітики створило портал супутникового моніторингу господарств, які отримали гранти

Програмою передбачено надання грантів:

  • 250 тисяч гривень — для учасника бойових дій, або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення одного робочого місця;
  • 250 тисяч гривень  — для дружини чи чоловіка учасника бойових дій, або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення двох робочих місць;
  • один мільйон гривень — для учасника бойових дій, або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж три роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум два з яких займуть ветерани, або особи з інвалідністю внаслідок війни.

Гранти на 500 тисяч гривень та один мільйон гривень надаватимуться за умови співфінансування з отримувачем — 30% коштів має вкласти у свою справу отримувач гранту, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

Грантові кошти підприємець може використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проєкту, закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу та реклами.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама