Реклама

За місяць атак на порти росіяни знищили 270 тисяч тонн зерна

23 серпня 2023 47 0
За місяць атак на порти росіяни знищили 270 тисяч тонн зерна

Внаслідок сьогоднішньої атаки дронів на інфраструктуру Одещини було знищено 13 тисяч тонн зерна в порту Ізмаїл. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

«Пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів та складів, вантажна інфраструктура», — зазначив він.

Агропродукція призначалася для Єгипту та Румунії.  

«Росія системно б’є по зернових ємностях і складах для зупинки агроекспорту. Лише за цю ніч на 15% була знижена експортна потужність порту Ізмаїл, до цього був порт Рені і 35 тис. тонн знищеного там зерна», — додав посадовець.

Сьогодні це вже восьма за рахунком атака на портову інфраструктуру України після виходу росії з зернової ініціативи. Загалом за місяць атак на порти знищено 270 тис. тонн зерна.

Читайте також: Названо ризики проходження суден тимчасовими зерновими коридорами

Як пише Latifundist.com, під час сьогоднішньої нічної атаки постраждала «Бессарабська» філія «НІБУЛОНу». Складські приміщення зазнали незначних руйнувань.

«Завдяки комплексу мір безпеки, запроваджених на підприємстві, люди не постраждали. Всі співробітники філії мали змогу переховуватися у спеціально облаштованих бомбосховищах», — пояснили в пресслужбі.

Станом на зараз підприємство працює в штатному режимі. Робочі процеси поновлено і здійснюються повною мірою.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама