Реклама

ООН надіслала рф пропозиції для відновлення Чорноморської зернової ініціативи

1 вересня 2023 122 0
ООН надіслала рф пропозиції для відновлення Чорноморської зернової ініціативи
Kurkul.com

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш надіслав міністру закордонних справ рф сєргію лаврову листа, у якому запропонував «низку конкретних пропозицій» щодо відновлення Чорноморської зернової ініціативи. Про це пише CNN.

За словами Гутерріша, відновити зернову угоду є надзвичайно важливим завданням, оскільки вона сприяє цілям ООН щодо забезпечення продовольчої безпеки, зокрема зниженню цін і створенню умов для доступу до глобальних ринків багатьох країн, а надто — країн, що розвиваються.

Гутерріш наголосив, що при підготовці пропозицій в ООН «взяли до уваги запити росії». 

«У нас є конкретні рішення для розв'язання проблем, які дозволять ефективніший доступ російського продовольства і добрив на світові ринки за адекватними цінами», — підкреслив він. 

Генсек вважає, що надана ООН пропозиція може стати основою для відновлення Чорноморської зернової ініціативи та її стабільної роботи.

«Ми не можемо мати угоду, яка працює від кризи до кризи, від призупинення до призупинення. Нам потрібно мати щось, що працює, і що працює на благо всіх», — сказав Антоніу Гутерріш. 

Читати за темою: росія планує залучити Туреччину до «альтернативної» зернової угоди

Нагадаємо, зернова угода перестала діяти 17 липня. Згодом росія почала обстрілювати порти залучені до Чорноморської зернової ініціативи.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама