Реклама

Фермер з Одещини вперше висадив 10 га озимої цибулі на зрошенні

22 вересня 2023 105 0
Фермер з Одещини вперше висадив 10 га озимої цибулі на зрошенні

Фермерське господарство «Нива» з Одещини провело краплинне зрошення для вирощування озимої цибулі. Про це пише Kurkul.com з посиланням на Юг. Today.

Як зазначається, навесні аграрій планував висадити яру цибулю, проте не встиг завершити монтаж зрошення. Тож на полях підприємства достигали кавуни та дині.

Наразі роботи щодо проведення зрошення завершили та висадили 10 га озимої цибулі. 

Цього року ФГ «Нива» стало спецводокористувачем. Як пояснив Михайло Чимшир, керуючий процесом технології вирощування у господарстві, воду для поливу беруть з озера Катлабуг.

Читайте також: Аграрії почали частіше обирати овочівництво замість вирощування зернових

Оскільки фермер лише розпочав самостійно займатись вирощуванням цибулі, то консультується з досвідченішими агровиробниками з вирощування овочів та дізнається про нюанси в агрономів.

«Вчасно подати полив, щоб отримати рівномірні сходи. У цибулі має бути 3-4 листки, коли вона заходитиме в зиму. Якщо є ризик великих морозів та безсніжної зими, то бажано прикривати грядки із цибулею агроволокном на час морозів. Як ми знаємо, у нашому регіоні дуже часто трапляються весняні приморозки, коли вже рослини прокидаються і йде активна фаза росту, тоді також необхідно використовувати агроволокно», — зазначив Михайло Чимшир.

За словами аграрія, збір врожаю планують проводити у травні.

«Якщо все правильно зробимо і цибуля вдало перезимує, то врожай збиратимемо в кінці травня», — зазначив фермер. 

Нагадаємо, у 2024 році на Одещині продовжиться реалізація проєкту з меліорації. Одеська обласна військова адміністрація затвердила дванадцять пріоритетних об’єктів відновлення зрошення на суму 750 млн грн

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама