Реклама

Болгарія заборонила імпорт українського соняшнику до кінця листопада

2 жовтня 2023 110 0
Болгарія заборонила імпорт українського соняшнику до кінця листопада
Kurkul.com

Болгарія запровадила заборону на імпорт соняшнику з України до кінця листопада поточного року. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Кирило Ватєв під час онлайн зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським.

Про це повідомили у Міністерстві сільського господарства і землеробства Болгарії.

«Міністр аграрної політики та продовольства Кирило Ватєв домовився з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським про початок регулярного обміну даними між міністерствами щодо торгівлі сільськогосподарськими товарами. Фахівці двох відомств щотижня обмінюватимуться інформацією щодо експорту та імпорту певної сільськогосподарської продукції», — зазначається у повідомленні.

Також міністр Кирило Ватєв ознайомив українського колегу з підписаним Меморандумом між урядом Болгарії та ініціативним комітетом фермерів, який передбачає заборону на імпорт соняшнику з України до кінця листопада. Після цього терміну діятиме ліцензійний режим експорту соняшнику, пшениці, кукурудзи та ріпаку згідно з погодженим планом між Україною та Єврокомісією.

Читайте також: Маржинальність виробництва олійних суттєво впала — аналітики

За словами Кирила Ватєва, болгарські аграрії та переробники занепокоєні імпортом з України рафінованої та нерафінованої соняшникової олії, сухого молока, меду, цукру та замороженої малини.

«Дуже важливо обговорювати всі проблеми, які стосуються наших сільгоспвиробників, і разом шукати рішення», — додав Кирило Ватєв.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама