Галузь птахівництва на Херсонщині знищена повністю — ОВА

3 жовтня 2023 74 0
Галузь птахівництва на Херсонщині знищена повністю — ОВА
Kurkul.com

Внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну на Херсонщині галузь великої рогатої худоби знищена на 15%, свинарства на понад 80%, галузь птахівництва знищена повністю.

Про це під час марафону «Суспільне. Спротив» розповів директор департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської ОВА Дмитро Юнусов.

За його словами, тваринництво на Херсонщині було передовою галуззю.

Станом на 1 січня 2022 р. в регіоні налічувалося майже 57 тис. голів великої рогатої худоби, 49 тис. свиней, птиці було понад 4 млн.

«Якщо до цього у нас було понад 10 племінних заводів, це вівчарство і рогата худоба, понад 16 племінних родових репродукторів — бджільництво, риба, свині, то наразі можемо сказати, що вже 5 племінних репродукторів знищені повністю. Якщо брати велику рогату худобу, то у нас залишилося 2 ферми з 5, тобто 3 ферми повністю знищені. Якщо брати свинарство, то теж у нас залишилося 2 свинокомплекси, які працюють, намагаються відновитися в тих умовах, в яких вони є», — пояснив Дмитро Юнусов.

На правобережжі Херсонщини, за інформацією ОВА, налічується 520 тис. га сільгоспземель. З них станом на 2 жовтня офіційно розмінували 89 тис. га.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus