Реклама

Німеччина передасть Україні додаткові ППО для захисту зернових портів

5 жовтня 2023 39 0
Німеччина передасть Україні додаткові ППО для захисту зернових портів
Kurkul.com

Німеччина планує передати Україні додаткову протиповітряну оборону (ППО), щоб допомогти захистити зернові вантажі від можливих атак росії. Про це пише Latifundist.com з посиланням на Bloomberg.

«Берлін надішле одну додаткову систему протиповітряної оборони IRIS-T і більше десятка зенітних гармат Gepard, які забезпечуватимуть прикриття для вантажів, що прямують до Румунії вздовж південного узбережжя країни. Озброєння має надійти в Україну до кінця цього року, а наступні блоки IRIS-T з’являться після того, як вони будуть побудовані», — пише видання.

Депутат Німеччини Маркус Фабер, який є членом комітету з питань оборони в нижній палаті парламенту, підтвердив, що Україна отримає більше систем IRIS-T і гармат Gepard, а також боєприпасів.

«Україна використовуватиме ці підрозділи, наприклад, щоб краще захистити свої зернові порти», — сказав він, не повідомляючи деталей.

Нагадаємо, усі три чорноморські порти України попри погрози росії обстрілювати судна, що прямують до України, відновили приймання суден для експорту зерна.

Раніше керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко заявив, що український зерновий коридор продемонстрував можливість приймати/випускати 8 суден на день.

1 жовтня 3 завантажені судна вийшли з портів Південний та Чорноморськ та 5 суден прибули до портів Великої Одеси під завантаження.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама