Реклама

Київ поставив на паузу розгляд скарги на країни ЄС в СОТ — Качка

6 жовтня 2023 30 0
Тарас Качка, заступник міністра економіки, торговий представник України
Тарас Качка, заступник міністра економіки, торговий представник України

Київ «поставив на паузу» розгляд скарги на Польщу, Угорщину та Словаччину у Світовій організації торгівлі, щоб вирішити загалом питання торгівлі України з країнами ЄС. Про це заявив заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка, пише Інтерфакс-Україна.

«Це взагалі питання функціонування торгівлі між Україною та ЄС. Ми бачимо, що ця проблема буде усунута в найближчі тижні та місяці. Буде багато новин про те, як змінюється режим ліцензування тощо. Це буде дуже активна робота. Тому, поки ми шукаємо практичне рішення, наші спори в СОТ на сьогодні на паузі», — пояснив торговий представник України.

Нагадаємо, 18 вересня Україна подала скаргу до СОТ на Польщу, Словаччину та Угорщину через введення ними національних заборон на імпорт українського зерна всупереч рішенню Єврокомісії, яка 15 вересня зняла заборону на імпорт української агропродукції.

Тарас Качка наголосив, що наразі Україна проводить консультації, але не спір як такий. 

У зв'язку з цим торговий представник констатував, що для української сторони важливо знайти «конструктивне рішення в рамках усього ЄС».

Також Тарас Качка висловив думку, що «цієї осені ринок заспокоїться».

«Ми всі повертаємося до нормальних торговельних потоків, що дасть змогу повернутися до ситуації, яка є зручною для місцевих фермерів у сусідніх державах ЄС і для українських фермерів», — додав торговий представник.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама