Реклама

Прогнозується зростання виробництва молока у промисловому секторі

20 жовтня 2023 73 0
Прогнозується зростання виробництва молока у промисловому секторі
Kurkul.com

У 2023 році значно скоротилося падіння виробництва молока. Про це розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час відкриття вебінару «Зміни законодавства в молочному секторі». 

«У 2022 році майже на один млн тонн зменшилося виробництво молока. Згідно з прогнозом на 2023 рік — скорочення буде на рівні 300-400 тис. т. В промисловому виробництві очікується зростання на 100-150 тис. т. Це позитивні сигнали, що попри великі складнощі молочний сектор впевнено розвивається», — наголосив Тарас Висоцький.

Нагадаємо, Швейцарія виділила додатково 2,2 млн швейцарських франків (близько 88,5 млн гривень) на підтримку господарств з виробництва молока в семи областях.

Так, допомогу можуть отримати виробники з Дніпровщини, Донеччини, Запоріжжя, Луганщини, Миколаївщини, Одещини та Херсонщини.

Виробники молока мають змогу отримати засоби для миття та дезінфекції доїльного обладнання, перед- та післядоїльної обробки вимені, серветки для гігієни вимені, рукавички, реактиви для виявлення прихованих форм маститів, дезінфектанти для тваринницьких приміщень тощо, що повною мірою задовольнить тримісячну потребу.

Для одержання гуманітарної допомоги зацікавлені виробники молока мають заповнити реєстраційну форму до 31 жовтня включно та одержати на вказану ними електронну адресу підтвердження запиту від проєкту.

Читайте також: Втрати на зернових компенсує тваринництво — Кейс Хузінха

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама