Реклама

Американська корпорація виділила $250 млн для українських птахівників і виробників зерна

24 жовтня 2023 107 0
Американська корпорація виділила $250 млн для українських птахівників і виробників зерна
Kurkul.com

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) схвалила п’ять нових проєктів в Україні, загальною вартістю понад $380 млн для підтримки продовольчої безпеки, малого бізнесу, системи охорони здоров'я та міжнародної торгівлі. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

«Співробітництво українських компаній та банків з Американською корпорацією з фінансування міжнародного розвитку (DFC), з однієї сторони, підвищує стійкість економіки України, а з іншої — надсилає потужний сигнал інвесторам зі всього світу про те, що навіть під час війни не треба боятись інвестувати в Україну. На сьогодні мандат DFC дозволяє підтримувати не тільки американських інвесторів, але і європейських та українських, за що ми вдячні нашим партнерам», — зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Зокрема, DFC виділила $250 млн для підтримки зусиль українських птахівників і виробників зерна щодо пом’якшення наслідків війни Росії проти України. 

DFC також оголосила про укладення двох окремих угод на загальну суму $60 млн з українськими банками щодо мобілізації капіталу для сталої підтримки малого та середнього бізнесу шляхом полегшення їхнього доступу до фінансування в Україні. USAID підтримуватиме кожну з цих транзакцій технічною допомогою.

Мікропідприємства, а також малий і середній бізнес матимуть можливість отримати фінансування в банках з пом’якшеними вимогами, оскільки гарантії DFC використовуватимуться для доповнення застави позичальників.

Четвертий проєкт стосується гарантій у розмірі $50 млн, які надаються для Глобальної програми фінансування торгівлі Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка розширила доступ українських банків до фінансування міжнародної торгівлі. Цей проєкт підтримує критичні потоки як імпорту, так і експорту для українських компаній.

DFC також оголосила, що надає $25 млн страхування від політичних ризиків для Superhumans Center, некомерційного центру, який працює у сфері протезування та реабілітації людей, поранених під час війни в Україні.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама