На Черкащині передали у користування 571 га землі

30 березня 2016 100 0
На Черкащині проведено 4 аукціони з продажу права оренди землі
cure.org.uaНа Черкащині проведено 4 аукціони з продажу права оренди землі

Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області на початку 2016 р. організовано і проведено 4 аукціони з продажу права оренди землі у Чигиринському, Канівському, Золотоніському й Жашківському районах. За результатами торгів передано в користування 26 земельних ділянок загальною площею 571 га, повідомляє прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Стартова ціна продажу права оренди становила 508,9 тис. грн. Під час проведення торгів орендна плата зросла до 971,2 тис. грн, що становить у середньому 13,5% від нормативної грошової оцінки. Ці кошти відповідно до укладених угод надходитимуть до бюджетів місцевих рад.

«Протягом нинішнього року Головне управління планує реалізувати на торгах права оренди 170-ти земельних ділянок загальною площею 2,736 тис. га», — сказано у повідомленні.

Усього через аукціони землевпорядна служба Черкащини передала у користування на умовах оренди 95 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 1,3619 тис. га з річною орендною платою 2,075 млн грн. Додаткові надходження до місцевих бюджетів — близько 1,026 млн грн. Земельні торги проведено в Канівському, Жашківському, Городищенському, Драбівському, Лисянському, Черкаському, Чигиринському, Золотоніському районах.

«Станом на 1 березня 2016 р. перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в Черкаській області, право оренди яких можуть реалізувати на земельних торгах, включає 589 земельних ділянок загальною площею 7,809 тис. га. Майже для всіх визначено виконавців земельних торгів, що за власні кошти здійснюватимуть підготовку лотів до продажу права оренди з наступним відшкодуванням витрат за рахунок коштів, що сплачує покупець лоту», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus