Реклама

Французькі виробники занепокоєні зростаючим імпортом українського цукру

29 листопада 2023 132 0
Французькі виробники занепокоєні зростаючим імпортом українського цукру

Французькі виробники цукрових буряків вимагають, щоб імпорт цукру з України, який зростає, реекспортувався за межі Європи, щоб не завдати шкоди місцевим виробникам. Про це пише Kurkul.com з посиланням на Bloomberg

Як заявила група виробників CGB, імпорт українського цукру до ЄС може сягнути 700-800 тис. т тонн у сезоні 2023-2024. Це приблизно вдвічі більше, ніж імпорт попереднього сезону, і значно вище середнього показника за п'ять попередніх років.

«Нам потрібна чітка відповідь від Європейської комісії щодо майбутнього управління цим надходженням цукру», — йдеться в повідомленні CGB.

Водночас Україна погодила граничний обсяг експорту цукру у 2023/2024 МР на рівні 650 тис. т.

Вимоги виробників цукру виникли після аналогічної напруженості через сплеск експорту зерна з України.

«Попри зростання імпорту українського цукру, ціни на продукт в ЄС залишаються високими на тлі глобального дефіциту підсолоджувача. Внутрішні ціни на білий цукор перевищують 800 євро (878 доларів) за тонну, що є найвищим показником за останні десять років, свідчать дані ЄС», — пише Bloomberg.

Найбільше цукру Україна постачає в Польщу, Болгарію, Угорщину. Саме ці країни блокують експорт з України зернових та олійних. Але цукор став винятком.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама