Реклама

Словаччина продовжила заборону на український імпорт на невизначений термін

30 листопада 2023 98 0
Словаччина продовжила заборону на український імпорт на невизначений термін
Kurkul.com

Уряд Словаччини продовжив заборону на імпорт агропродукції з України на невизначений термін і розширив перелік товарів, на які вона поширюється. Про це йдеться у постанові, яка була опублікована 29 листопада Міністерством сільського господарства та розвитку сільських територій Словаччини.

Попередня заборона Словаччини поширювалася до кінця року на чотири товари, а саме: пшеницю, кукурудзу, насіння ріпаку та соняшнику.

Тепер же до списку додали мед, ячмінь, пшеничне борошно, солод, соєві боби, тростинний або буряковий цукор, висівки, макуху та інші тверді залишки, отримані в результаті екстракції рослинних жирів або олій.

Водночас введені обмеження не стосуються транзиту українських агротоварів через Словаччину. Проте, як ми раніше писали, перевізники Словаччини з 1 грудня збираються заблокувати пункт пропуску «Вишнє — Німецьке» на кордоні з Україною.

Вони, як і польські, вимагають вжити заходів щодо обмеження конкуренції з боку українських перевізників.

Нагадаємо, Словаччина з 15 вересня заборонила імпорт українських пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику до кінця 2023 р.

Наприкінці вересня 2023 р. Міністри сільського господарства Словаччини та України домовилися створити систему ліцензування торгівлі зерном, що дозволить скасувати заборону на імпорт чотирьох українських товарів до Словаччини після створення системи. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама