Реклама

До переліку критичної інфраструктури додано нові підсектори у сфері АПК

24 січня 2024 866 0
До переліку критичної інфраструктури додано нові підсектори у сфері АПК
Kurkul.com

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку віднесення обʼєктів до критичної інфраструктури, Переліку секторів критичної інфраструктури та Методики категоризації обʼєктів критичної інфраструктури. Про це пише Kurkul.com.

Зміни, зокрема, передбачають надання секторальними органами у сфері захисту критичної інфраструктури до уповноваженого органу у сфері захисту критичної інфраструктури України секторальних переліків об’єктів критичної інфраструктури відповідно до форми, доданої до порядку.

Окрім того, змінами до Переліку секторів критичної інфраструктури визначено 24 сектори та 47 підсекторів критичної інфраструктури, 138 типів основних послуг, що збільшує можливість ідентифікувати об’єкти інфраструктури, які надають життєво важливі для держави послуги.

Читайте також: В Україні змінили порядок зупинення реєстрації податкових накладних

Зокрема, до Переліку секторів критичної інфраструктури додано сектор «Харчова промисловість та агропромисловий комплекс» з підсекторами:

  • виробництво та переробка сільськогосподарської та/або харчової продукції;
  • виробництво ветеринарних препаратів;
  • експлуатація елеваторів;
  • експлуатація зрошувальних систем, каналів.

Водночас додаток 1 до Методики категоризації об’єктів критичної інфраструктури доповнено критеріями визначення рівня негативного впливу на надання основних послуг у разі знищення, пошкодження або порушення функціонування об’єкта критичної інфраструктури (секторальні критерії). Раніше вони були відсутні для 18 секторів (підсекторів) критичної інфраструктури. Це дасть можливість належним чином проводити категоризацію об’єктів критичної інфраструктури цих секторів (підсекторів).

Таким чином, завдяки прийнятим змінам вдосконалено механізм віднесення об’єктів до об’єктів критичної інфраструктури.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама