Реклама

У громадах запрацюють Центри життєстійкості

26 січня 2024 91 0
У громадах запрацюють Центри життєстійкості

В Україні стартує проєкт «Життєстійкість для кожного українця», до якого можуть долучитись територіальні громади, бізнес та громадський сектор.

Запускають проєкт Міністерство соціальної політики спільно з партнерами — агрохолдингом «Астарта-Київ», представництвом міжнародного фонду UNICEF в Україні, Координаційним центром з психічного здоров’я КМУ, урбан-бюро «Big City Lab» та агенцією «Ruban Litvinova Social Impact Agency».

«Ідея життєстійкості повинна стати українською національною ідеєю, нашим прагненням досягти Перемоги та максимально швидко відновитися після. Астарта стала стратегічним партнером Мінсоцполітики у реалізації програми. Ми віримо в кінцевий успіх цієї ініціативи та будемо допомагати методологічно, експертно і фінансово. Але найголовніше — знайти й розвивати лідерів на місцях, щоб ця програма набула реальної життєдайної сили, сталості і самозарадності з боку самої громади», — зазначив Віктор Іванчик, засновник та СЕО компанії «Астарта-Київ».

Проєкт реалізовуватиметься на базі Центрів життєстійкості — це безбар’єрні та безпечні простори, де на постійній основі надаватиметься психосоціальна підтримка будь-якому мешканцю громади, проводитимуться індивідуальні консультації, тренінги та навчання для подолання негативних наслідків стресу. Також надаватимуться інші послуги: перша правнича допомога, консультації працівників служб зайнятості, підтримка для ветеранів та їхніх родин тощо.

Програма життєстійкості реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Олени Зеленської.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама