Подорожчання на ринку живця свиней продовжується

9 лютого 2024 161 0
Подорожчання на ринку живця свиней продовжується
Depositphotos

На початку лютого котирування на свиней забійних кондицій відчули незначне позитивне коливання. Про це розповіли аналітики Асоціації «Свинарі України».

Лютий розпочався з незначної корекції котирувань на ринку живця: більшість товарних партій закуповували по 65-67 грн/кг, а вищі чи нижчі ціни точково зустрічалися на невеликі партії.

Зміна переглянутих цін у різних частинах країни обмежилася 3-4%, а середньозважена ринкова позначка склала 66,4 грн/кг — плюс 1% до минулотижневої.

Тим часом переробники відзначають характерну для цього періоду ослаблену реалізацію.

«Хоча зміна продажів загалом відповідає сезонно очікуваній, деякі оператори вважають це разом із посиленням тиску на ціни охолодженої свинини у півтушах передвісником зниження закупівельних. Водночас про надміру високий рівень пропозиції кондиційного живця наразі не йдеться, а постачальники живця відзначають плановий перебіг відвантажень заброньованих партій без відмов та переносів», — пояснили в АСУ.

Читайте також: Свинарство стало прибутковішим за рослинництво

Аналітики АСУ також додали, що у січні середня ціна закупівлі живця свиней склала 58,9 грн/кг з ПДВ. Це нижче на 12,3% чи на 8,3 грн/кг з ПДВ ніж у грудні та на 9,8% чи 6,4 грн/кг з ПДВ ніж в аналогічний період минулого року.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus